Zbog droge uhapšeno 10 ljudi, među njima prevoznik i profesor (VIDEO)

Nebojša Tomašević
Zbog droge uhapšeno 10 ljudi, među njima prevoznik i profesor (VIDEO)

GRADIŠKA – U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u Gradišci, koja traje od ranih jutarnjih časova, a koja je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, uhapšeno je 10 osoba.

Uhapšena su lica inicijala S.L, S.D, M.R, O.Š, D.T, N.J, J.K, A.G, N.Đ i M.G, svi iz Gradiške. Nekoliko osoba već je sprovedeno u PU Gradiška na dalju kriminalističku obradu.

Nezvanično, među uhapšenima su Saša Lipovac iz Gradiške, čovjek sa bogatim kriminalnim dosijeom koji je zbog ratnog zločina odležao deset godina u zatvoru, prevoznik Danijel Todorović, te profesor fizičkog vaspitanja u dvije osnovne škole Aleksandar Grandić.

- Oni su osumnjičeni da su prodavali drogu. Još nije poznato da li su bili organizovana grupa - istakao je naš sagovornik.

Grandić je krajem aprila ove godine uhapšen u akciji PU Gradiška zbog posjedovanja 400 grama "spida", manje količine marihuane, te tableta ekstazija. Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u selu Liskovac kod Gradiške u avgustu 1993. godine. U prvostepenom postupku je oslobođen krivice, ali se nije pojavio pred Vrhovnim sudom Republike Srpske nakon čega je uhapšen u Gruziji i izručen u BiH. U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac je pominjan i u aferi "Azerbejdžan" u vezi sa trgovinom ljudima, odnosno izrabljivanjem radnika iz BiH. Hapšen je i u akciji "Maglić" usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ Foča.

U naselju Senjak Jedinica Žandarmerije je "upala" u Lipovčevu kuću, dok se u selu Mašići pretresa hala, kamionske cisterne i druga imovina koju je koristio Todorović.

Prema nezvaničnim informacijama ova akcija je rezultat višemjesečnog rada policije, a osumnjičenima se na teret stavlja da su se duži vremenski period bavili trgovinom narkotika.

Pretresi se vrše na više lokacija, a na terenu su i službeni psi tragači koji se koriste u pretrazi objekata koje su osumnjičeni koristili. Nekoliko osoba već je sprovedeno u PU Gradiška na dalju kriminalističku obradu.

Akciju sprovode PU Gradiška, PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS o Jedinica Žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana