Završene analize: Djeca bračnog para koji je skočio sa nebodera su otrovana

GS
Završene analize: Djeca bračnog para koji je skočio sa nebodera su otrovana

NOVI SAD – Sinovi (1 i 3) bračnog para Lava i Martine P. S. koji su skokom sa solitera zajedno izvršili samoubistvo u Novom Sadu 1. marta 2024. godine otrovani su.

Konačni rezultati obdukcije utvrdili su kako su tačno dva dječaka izgubila život, piše Blic.

Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu dostavljeni su zapisnici o obdukcijama tela i o izvršenim toksikološkim analizama jednogodišnjeg i četvorogodišnjeg dječaka iz Petrovaradina.

- Na osnovu rezultata je utvrđeno da su kod oba djeteta smrti nasilne, da je kod jednog djeteta nastupila usljed akutne depresije vitalnih funkcija zbog prekomjernog uzimanja lijeka difenihidramin, a kod drugog deteta usled sadejstva lijeka difenihidramin i etil alkohola - rečeno je iz novosadskog VJT.

Kako dodaju, na telu jednog od dječaka su konstatovane povrede koje imaju osobine lake telesne povrede i nisu imale uticaja na mehanizam umiranja, dok na telu drugog dječaka nije bilo povreda.

Istragom je utvrđeno i da u ovom zločinu nije učestvovalo “treće lice” ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali djecu ili je to učinio Lav ili Martina.

Kako izvor otkriva roditelji su prije ubistva djece istraživali kako nekoga da otruju.

Dvostruko ubistvo i samoubistva su se dogodili 1. marta kada je mladi bračni par, izvršio je samoubistvo skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na posljednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ubrzo potom je otkriveno da su prije nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu djecu.

Tela dvojice dječaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu. Oni su sahranjeni zajedno sa majkom Martinom u Bačkom Petrovcu dok je Lav sahranjen u Beogradu.

U kući u kojoj je živio bračni par sa djecom pronađeni su egipatski simboli na zidovima. Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet i krevetac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana