Završen uviđaj tragedije u Kozarskoj Dubici: Policija potvrdila da se radi o ubistvu i samoubistvu

Nebojša Tomašević
Foto: srpskainfo

KOZARSKA DUBICA - Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, potvrđeno je da je uviđajem utvrđeno da je Rade Vujković (39) iz Kozarske Dubice hicem iz vatrenog oružja usmrtio bivšu suprugu Tanju Vujković (35) te potom ubio sebe.

- Policijskoj stanici Kozarska Dubica 27. decembra oko 05.30 časova, prijavljeno je da se u stanu u ulici Mihajla Pupina Kozarskoj Dubici čuje galama i pucanj. Izlaskom policijskih službenika na lice mjesta u stubištu stambene zgrade pronađena su beživotna tijela muškarca R.V. iz Kozarske Dubice i ženske osobe T.V. iz Kozarske Dubice. Uviđajem na licu mjesta kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor utvrđeno je da se radi o ubistvu i samoubistvu koje je počinio R.V. pucanjem iz vatrenog oružja-saopštila je PU Prijedor.

Dodali su da su tijela  prevezena u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci, gdje će biti obavljena obdukcija. Kako su istakli u policiji, nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj o događaju.

Nezvanično saznajemo da je Rade suprugu Tanju usmrtio iz improvizovanog pištolja na samom ulazu u stan u zgradi u ulici Mihajla Pupina gdje ona otišla da živi nakon što se razvela.

Prema nepotvrđenim informacijama u stanu je u  vrijeme tragičnog zločina u drugoj prostoroj bilo njihovih troje  djece, od koje navodno dvoje maloljetno.

Izvor blizak istrazi je kazao da je motiv zločina navjerovatnije ljubomora, ali to se istražuje. Prema njegovim riječima kobnog jutra Rade je bivšu suprugu Tanju sačekao u stubištu zgrade i napao je kada je  krenula na posao .

- Prvo je došlo do kraće svađe tokom koje je Rade potegao oružje. Bivšu suprugu je pogodio hicem u glavu i usmrtio, a zatim je presudio sebi.  Supružnici su se nedavno rastali i Tanja je otišla da  u Kozarsku Dubicu. Rade je ostao u porodičnoj kući u naselju Jošik i navodno nije mogao da se pomiri sa rastankom od Tanje - kazao je izvor blizak istrazi i dodao  da je  iza supružnika ostalo troje maloljetne djece.

Prema njegovim riječima svađu i pucnjavu čule su komšije koji su i pozvali policiju.  Međutim, kada je patrola stigla već je bilo kasno jer su oboje bili mrtvi.

Poznanici stradalih pričaju da je Rade bio veoma ljubomoran zbog čega je Tanja ranije morala da napusti posao te pretpostavljaju da je upravo ljubomora  presudila bivšim supružnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana