Zatraženo pritvaranje Žižana zbog ubistva policajaca

Nebojša Tomašević
Zatraženo pritvaranje Žižana zbog ubistva policajaca

SARAJEVO - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložila je određivanje pritvora Marku Trifkoviću zvanom Žižan iz Pala koji je uhapšen zbog sumnje da je učestovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

 - Pritvor je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti- rekli su u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Prijedlog pritvora upućen je Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Žižan zločin počinio zajdno sa Aleksandrom Macanom i Savom Marinkovićem koji  se nalazi u Njemačkoj, gdje je zbog trgovine droge pritvoren do 2024. godine.

Trifković je poznat po krivičnim djelima i kao pripadnik atomafije, a zbog sumnje da je učestovao u ovom zločinu privođen je i ranije.

On je bio jedan od osumnjičenih u predmetu „Volan“ u kome je optužena kriminalna grupa od 27 članova kojoj je na teret stavljen organizovani kriminal i krađe automobila.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Na njih su dok su se vozili policijskim automobilom, pucali iz automatskog oružja kradljivci vozila. Ubice su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali ukrasti „golf 6” hrvatskih registarskih oznaka.

Šehović je preminuo na licu mjesta, dok je Vujinović od posljedica ranjavanja preminuo u bolnici.

Macan je  uhapšen krajem prošle godine zbog sumnje da je počinio ovaj zločin, a on se  predao nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana