Zatraženo pritvaranje portira Doma koji je obljubio djevojčicu

N.T.
Zatraženo pritvaranje portira Doma koji je obljubio djevojčicu

BANjALUKA – Banjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora portiru Doma za djecu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” A. K. (42) iz Banjaluke zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju štićenicu ove ustanove.

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva njima je prijava o ovom slučaju dostavljena 24.decembra lani.

- Tužilaštvu je 24. 12. 2021. godine dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, zbog postojanja osnova sumnje na određene polne radnje između radnika i štićenice JU „Dom Rada Vranješević” Banjaluka. Tužilaštvo je nakon sprovedene istrage, 27. januara 2022. godine, došlo do novih činjenica da je počinjeno krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina, te je odmah naložilo da se lice  A.K. liši slobode, te nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - saopšteno je iz Tužilaštva.

Navodi se da je nakon ispitivanja  postupajući tužilac osumnjičenom predložio određivanje jednomjesečnog pritvora, a prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci.

- Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivičo djelo, uticati na svjedoke i dokaze. Ova mjera je predložena i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Iz Doma „Rada Vranješević” ranije je saopšteno da je direktor te ustanove još 17. decembar lani obavijestio policiju o sumnji da je zlostavljna  trinaestogodišnja djevojčica. 

Prema nezvaničnim ifnromacijama policija je nakon toga odmah pokrenula istragu i o svemu obavijestila Tužilaštvo, ali je A.K. uhapšen tek nakon što su lisice na ruke stavljene E.H. (25) iz Modriče zbog sumnje da je zlostavljao istu djevojčicu. 

Modričaninu je nakon ispitivanja 28. januara određen jednomjesečni pritvor,a tužilaštvo ga tereti da je djevojčicu obljubio u noći između 26. i 27. januara ove godine. Njemu je na teret stavljena obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina i zadovoljenje polnih strasti pred djetetom.

Pomenuta djevojčica je tada saslušana i na okolnosti informacija da je obljubio portir Doma „Rada Vranješević” A. K. koji je tada uhapšen.

Prema nepotvrđenim informacijama i A. K. i E. S. ljubili su djevojčicu i dirali je po intimnim dijelovima tijela. Ovaj slučaj šokirao je Banjaluku, a da stvar bude još gora, pomenuta djevojčica je sa 11 godina već proživjela sličnu golgotu i smještena je u Dom “Rada Vranješević” nakon što je otkriveno da ju je baka podvodila starijem muškarcu.

Njena baka S. M. priznala je krivicu i osuđena na sedam godina zatvora, dok je zlostavljač Simo S. koji je imao odnose sa djevojčicom dobio 12 godina robije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana