Zatraženo pritvaranje Martića zbog šverca droge iz Hrvatske

Nebojsa Tomasevic
Zatraženo pritvaranje Martića zbog šverca droge iz Hrvatske

SARAJEVO – Postupajući dežurni tužilac Tužilaštva BiH predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Tomislavu Martiću (41) iz Zagreba koji je uhapšen na području Laktaša sa 520 grama kokaina.

Narkotici su bili skriveni ispod tapacirunga u gepeku „BMV-a“ kojim je upravljao.

- Osumnjičeni je uhapšen  nakon što su, policijski službenici tokom kontrole automobila kojim je upravljao na skrivenim mjestima u prtljažniku vozila, pronašli i oduzeli oko pola kilograma  droge “kokain”. Na teret mu se stavlja  da je navedenu drogu, radi stavljanja u međunarodni promet, neovlašeno krijumčario iz Hrvatske na teritoriju BiH- saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, s obzirom na to da on pored državljanstva BiH posjeduje i državljanstvo Hrvatske kao i prijavljeno prebivalište toj zemlji. Pritvor  se predlaže i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Martić je uhapšen 2. avgusta u Laktašima u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  kada je pretresom „BMV-a“ koji je vozio nađeno 520 grama kokain.  Martić koji inače živi u Zagrebu uhapšen je nakon što su istražioci dobili informaciju o krijumčarenju droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana