Zatraženo pritvaranje Kopranovića zbog napada na policajca

GS
Zatraženo pritvaranje Kopranovića zbog napada na policajca

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Jelenku Kopranoviću (50) iz Banjaluke zbog počinjenog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako je saopšteno iz Okružnog tužilaštva Banjaluka prijedlog za određivanje pritvora stavljen je zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. Navode da će o tom  prijedlogu odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Prema tužilačkom saopštenju Kopranović je krivično djelo počinio 24. decembra oko dva časa ujutro u ulici Ive Lole Ribara, u Banjaluci.

- Povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području, policijski službenik MUP-a RS, oštećeni D.R. je preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila u vlasništvu osumnjičenog lica. Nakon kraće verbalne rasprave sa policijskim službenikom i odbijanja da postupi po naređenjima, osumnjičeni je pesnicom zadao tjelesnu povredu oštećenom, te mu uputio prijetnju - saopštilo je Tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama sve se desilo na parkingu ispred kafića “Krug” u centru Banjaluke gdje Kopranović navodno nepropisno parkirao pa je stiglo vozilo takozvane Pauk službe. Kada su radnici Pauk službe, među kojima je i policajac, krenuli da dižu njegovi vozilo pojavio se i Kopranović sjeo u svoj automobil i krenuo da ga odveze iako je automobil već bio zakačen. Tom prilikom oštetio je vozilo "pauk službe", a nakon toga je pesnicom  udario policajca. Kopranović je godinama poznat policiji po krivičnim djelima i više puta je hapšen i osuđivan i za najteža krivična djela, a ranije se prezivao Sjenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana