Zatraženo pritvaranje inspektora osumnjičenog za primanje mita

N.T.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Postupajući tužilac Republičkog tužilaštva predložio je određivanje pritvora Urbanističko - građevinskom inspektoru Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banjaluka Dušku Babiću (43) iz Banjaluke koji je osumnjičen je da je uzeo 5.000 KM mita od Banjalučanina kako bi obustavio nelegalnu izgradnju na njegovoj zemlji, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Babić je uhapšen u policijskoj akciji “Koverta”, a o prijedlogu za njegovo pritvaranje odlučiće Okružni sud u Banjaluci. Kako nam je potvrđeno ročište za određivanje pritvora zakazano je za sutra.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Babić  od osobe koja je prijavila nelegalnu gradnju na svojoj parceli u Banjaluci tražio novac

- Taj čovjek je prošle godine u decembru inspekciji prijavio da druga osoba  na njegovoj parceli  bez građevinske dozvole i njegovog odobrenja gradi pa je tražio da  se to obustavi. Osumnjičeni Babić je od njega tražio novac da bi  radove obustavio iako je bio dužan da reaguje po službenoj dužnosti u skladu sa prijavom i onim što utvrdi na terenu - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, potvrđeno je da je Babić  uhapšen u akciji “Koverta” zbog sumnje da je tokom decembra 2023. godine počinio krivično djelo primanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana