Zatraženo pritvaranje državljana Srbije osumnjičenih za plaćena ubistva

N.T.
Foto: Ilustracija/Radio Sarajevo

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima za krivično djelo krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim, informacijama radi se o državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću koje povezuju sa Kavačkim klanom. 

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ne navodeći njihov identitet niti druge detalje.

Jovanović i Dulović  su uhapšeni u nedjelju u "Sarajevo Toveru" na osnovu potjernica Srbije. Izvor blizak istrazi je rekao da su se krili iza lažnih identiteta i oba su imali legalne bh pasoše na tuđa imena. 

Oni su između ostalog boravili  u novoizgrađenoj elitnoj zgradi "Sarajevo Tover" gdje imali su iznajmljen stan. Boravak osumnjičenih u Sarajevu su otkrili pripadnici Obavještane bezbjedonosne agencije BiH (OBA) koja je, kako saznajemo, na osnovu prikupljenih informacija o svemu obavijestila MUP KS. Kako saznajemo nakon toga je  na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu izvedena akcija hapšenja osumnjičenih. 

Oba su poznati su po  krivičnim djelima i sumnjičeni su za učešća u plaćenim ubistvima. Jovanović se dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Veljo Nevolja. 

Navodno ih  povezuju  i sa klanom Darka Šarića.   Jovanovića osim sa klanom  Velje Nevolje povezuju  sa vračarskom kriminalnom grupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana