Zatraženo pritvaranje Čeličanina koji je prijetio sugrađanima

N.T.
Zatraženo pritvaranje Čeličanina koji je prijetio sugrađanima

BANjALUKA - Draganu Plavšiću (48) iz Čelinca, koga terete da je prijetio većem broju lica s područja ove opštine, predloženo je određivanje jednomjesečnog pritvora.

Ovu mjeru predložio je postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, a prijedlog je upućen Osnovnom sudu u Kotor Varošu.

Kako su saopštili iz tužilaštva, Plavšiću se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a pritvor traže zbog bojazni od ponavljanja i težine krivičnog djela.

- Osumnjičeno lice  je od 22. aprila do 30 .aprila ove godine, putem mobilnog telefona i lično, ugrozio sigurnost više lica sa područja opštine Čelinac. On je je uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njihov život i tijelo, te da će zapaliti njihovu imovinu-navodi se u saopštenju tužilaštva.

Plavšić je poznat od ranije po činjenju krivičnih djela, među kojima su i prijetnje.

On je 2014. godine osuđen pravosnažno na sedam godina zatvora zbog razbojništva, odnosno pljačke punice od koje je zajedno sa nepoznatim počiniocem i pred tada maloljetnim sinom oteo više od 3.000 KM. Razbojništvo su počinili u septembru 2013. godine kada su ženu pretukli i oteli joj novac.

Plavšić je u julu 2011. godine zapalio kuću svog oca, koja je izgorjela do temelja nakon čega je uhapšen. On je i prije toga osuđivan zbog dva razbojništva zatvorskom i uslovnom kaznom, dok je u Srbiji osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana