Zatraženo pritvaranje Brke, sumnjiče ga za nekoliko krađa

Nebojša Tomašević
Foto: N. Tomašević

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Zorana Lajšića (62) zvanog Brko, koji je osumnjičen za krađe i oduzimanja tuđih vozila.

Iz tužilaštva je saopšteno da ga terete za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari i produženo krivično djelo krađe. Navode da je prijedlog pritvora upućen Osnovnom sudu u Banjaluci, a ta mjera se traži zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je od 9. aprila  do 17. maja ove godine na području Banjaluke u ulicama Slobodana Jovanovića, Meše Selimovića i Vidovdanska otuđio putnička vozila i ista koristio za bespravnu vožnju. U navedenom vremenskom periodu osumnjičeno lice je u tržnim centrima na području Banjaluke, počinio krivično djelo krađe i tom prilikom je prisvojio različite artikle i predmete –saopšteno je iz Tužilaštva.

Lajšić je uhapšen u srijedu nakon što je zatečen u krađi u Tržnom centru "Tropik". Kako je ranije saopšteno iz policije šteta koju je krivičnim djelima počinio osumnjičeni Lajšić procijenjena je na oko 15.000 KM.

Lajšić iza sebe ima debeo policijski dosije i poznat je po krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana