Zatražene mjere zabrane za supružnike koji su učestvovali u fatalnoj saobraćajnoj nesreći

GS
Zatražene mjere zabrane za supružnike koji su učestvovali u fatalnoj saobraćajnoj nesreći

TREBINjE- Okružno javno tužilaštvo u Trebinju predložiće Okružnom sudu izricanje mjere oduzimanja putne isprave i zabrane napuštanja BiH Radoja Matkovića za i njegovu suprugu Spomenku Matković koji su bili u „mercedesu“ koji je učestvovao u udesu u mjestu Jasen 15. jula kada je stradao motociklista Dušan Kisa.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović je, navodeći inicijale, rekao Srni da su njih dvoje danas predati i ispitani u Tužilaštvu.

Vukanović je rekao da je u Okružno javno tužilaštvo u Trebinju juče stigao nalaz vještačenja DNK-a uzoraka koji su poslati, a izuzeti su iz vozila mercedes koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Jasen 15. jula kada je stradao motociklista Dušan Kisa.

-Na osnovu dobijenog nalaza postoji osnovana sumnja da je vozilom mercedes u momentu saobraćajne nezgode upravljalo lice čiji su inicijali R.M. te je tužilac donio naredbu da se liši slobode i sprovede u prostorije Policijske uprave Trebinje - rekao je Vukanović.

On je dodao da je u toku dana njegova supruga čiji su inicijali S.M. koja je bila na mjestu suvozača, lišena slobode i zadržana u prostorijama Policijske uprave.

-U toku današnjeg dana oba lica su predati nadležnom tužilaštvu, odnosno postupajućem tužiocu koji ih je ispitao u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu pravobranioca - rekao je Vukanović.

Radoja terete za ugrožavanje javnog saobraćaja, a Spomenku Matković za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Saobraćajna nesreća u kojoj je stradao Dušan Kisa dogodila se 15. jula u 21.15 časova u mjestu Jasen na magistralnom putu Trebinje-Bileća.

Prema policijskom izvještaju, mercedes je, prema izjavama Matkovića,  vozila Spomenka Matković, dok je njen suprug Radoje, u alkoholisanom stanju, navodno, bio na mjestu suvozača.

Takva tvrdnja bila je sumnjiva policiji i tužilaštvu, pa  su naložili prvo Matkovićevo alkotestiranje, a zatim i dodatne istrage kako bi bilo utvrđeno ko je zapravo bio vozač, a ko suvozač.

I porodica je sumnjala u zvaničnu verziju priče.

Radoje Matković lišen je juče slobode zbog sumnje da je upravljao vozilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana