Zatražen pritvor za tri uhapšena u akciji "Pilot"

N.T.
Foto: Ilustracija

DOBOJ - Postupajući tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva predložio je određivanje pritvora za tri osobe koje su uhapšene u akciji "Pilot" zbog sumnje da su švercali narkotike.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva pritvor je predložen  Ž.N. i Z.T. iz Šamca i A.J. iz Modriče zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Osumnjičeni se terete da su  od 06. februara  do 26. aprila 2022. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, držali radi prodaje i prodavali  droge marihuanu i kokain na području Šamca i Modriče. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od pet  do 15 godina - rekli su u Okružnom tužilaštvu  Doboj.

Dodali su da će o prijedlogi pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju. 

Akciju "Pilot" sprovela Agencija za istrage i zaštitu SIPA  26. aprila, a tom prilikom pretreseno je 14 lokacija na području Šamca, Modriče, Odžaka i Pelagićeva i zaplijenjeni su droga, novac i oružje.  

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto tri kilograma i 600 grama marihuane, 55 grama  kokaina, oko 10.000 KM. Nađene su i oduzete dvije puške, tri ručne bombe, 454 komada municije, osam mobilnih telefona kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana