Zatražen pritvor za serijskog provalnika iz Banjaluke

Nebojša Tomašević
Zatražen pritvor za serijskog provalnika iz Banjaluke

BANjALUKA - Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva predložio je određivanje pritvora Zoranu Aleksiću (48) iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio više teških krađa.

- Osumnjičeno lice je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi od aprila do 29. jula ove godine upotrebom fizičke snage i podesnog alata, nasilno ulazio u privatne stambene objekte na području Banjaluke i Opštine Mrkonjić Grad. Tom prilikom krao je novac i zlatni nakit, te stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM - saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaje se da Aleksića terete za produženo krivično djelo teška krađa, a pritvor mu je predložen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo. Kako se navodi prijedlog je upućen Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu i o njemu će odluku donijeti odlučiće sudija za prethodni postupak tog suda.

Aleksić je uhapšen u akciji banjalučke i mrkonjićke policije „Taster“ nakon što je zatečen u krivičnom djelu zajedno sa V.A. iz Banjaluke kojoj su takođe stavljene lisice na ruke. Ona je nakon ispitivanja puštena da se brani sa slobode, a nezvanično saznajemo da nju terete za jedno krivično djelo.

Kako je ranije saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka akcija “Taster” je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

- Za lice Z.A. iz Banjaluke postoji osnova sumnje da je počinilo tri krivična djela teška krađa i pokušaj teške krađe. Policijski službenici su 30. jula u 00.15 časova u Banjaluci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela lišili slobode lica Z.A. i V.A. iz Banjaluke Prilikom hapšenja kod pomenutih lica pronađeno je i oduzeto 8.200 evra i 1.900 KM, koji su navedena lica ukrala 29. jula 2023. godine iz stambenog objekta u Banjaluci - piše u saopštenju.

Dodaje se da je preduzimanjem mjera i radnji u okviru navedene akcije utvrđeno da se lice Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banjaluka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad, stoji u policijskom saopštenju.

Zoran Aleksić poznat je od ranije po krivičnim djelima, uglavnom krađama. Hapšen je u februaru sa Sinišom B. zbog sumnje da su počinili 22 krađe i ukrali razne stvari vrijedne 40.000 KM. On je više puta hapšen zbog krađa i zato je optuživan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana