Zatražen pritvor za Prnjavorčanina koji je zatočio i pretukao da bi mu oteo 40 parfema

Srna
Zatražen pritvor za Prnjavorčanina koji je zatočio i pretukao da bi mu oteo 40 parfema

BANjALUKA- Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za Edina Konjevića (42) iz Prnjavora osumnjičenog za iznudu, nanošenje tjelesne povrede i protivpravno lišenje slobode.

Osumnjičeni je 30. septembra oko 16 časova u Prnjavoru, u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući, pozvao oštećenog čiji su inicijali S.F, koji se bavi preprodajom parfema, da uđe u njegovo vozilo.

Tom prilikom Konjević je oštećenog odvezao do Ulice Vida Nježića zahtijevajući da mu preda parfeme, zatim mu upućivao verbalne prijetnje i fizički ga napao vezujući mu ruke, te mu je povrijedio glavu.

Nakon što mu je oštećeni predao oko 40 komada parfema, Konjević ga je pustio, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je Osnovnom sudu u Prnjavoru predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prnjavoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana