Zatražen pritvor za 15 od 19 uhapšenih u akciji "Storidž 2" zbog šverca droge

N.T.
Zatražen pritvor za 15 od 19 uhapšenih u akciji "Storidž 2" zbog šverca droge

SARAJEVO - Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH predložio je Sudu BiH da odredi pritvor za 15 osumnjičeni, koji su uhapšeni u akciji "Storidž 2" zbog pverca narkoticima.

U ovoj akciji uhapšeno je ukupno 19 osumnjičenih, a iz Tužilaštva je saopšteno za koga je zatraženo pritvaranje, a ko je pušten.

-Mjera pritvora zatražena je kako bi se obezbjedilo neometano dalje provođenje istrage.

 Osumnjičeni terete se za organizovani kriminal povezan sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga. Uokviru istrage evidentirano je krijumčarenje više stotina kilograma opojne droge marihuana skank i drugih opojnih droga iz Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama EU, kao i ilegalnu nabavku i krijumčarenje oružja i municije, u velikim količinama iz BIH na područje Holandije i Njemačke radi prodaje na tamošnjem ilegalnom tržištu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se dio osumnjičenih tereti i za formiranje ilegalne laboratorije sa posebnim uslovima za proizvodnju opojne droge, zatim krađu i otuđenje skupocjenih motornih vozila i organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata. 

U dosadašnjem radu na predmetu ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Njemačke, Holandije i drugih zemalja a u nastavku istrage, bit će realizovana dodatna saradnja sa partnerskim institucijama Francuske i SAD- rekli su u Tužilaptvu BiH.

U ovoj akciji uhapšeni su:  suspendovani policajac iz Gradiške Dragan Gavrilović, te Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Mladen Grbić, Saša Vidović  i Goran Vidović svi iz Gradiške, kao i otac i sin Radoslav i Saša Narančić iz Srpca, zatim Nebojša Tojagić iz Banjaluke te  Radivoje Lekić iz Laktaša i Dario Taškov iz Novog Grada.

Predrag Stanišljević, koji je obuhvaćen akcijom, predao se policiji.

On je jedna od šest osoba za kojima policija traga. Osim Stanišljevića koji se predao, akcijom su još i obuhvaćeni, kako saznajemo, Milivoje Lovrenović za kojim je raspisana potjernica za ubistvo Strahinje Stojanovića, kao i Predrag Petković, Jovica Grujić, Dario Jekić i Vladica Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana