Zatražen pritvor osumnjičene za ubistvo partnera

N.T.
Zatražen pritvor osumnjičene za ubistvo partnera

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja predložio je određivanje pritvora Milici Diljević (31) zbog sumnje da je nožem usmrtila partnera Zvonimir Stefanovića Švabo (53).

Kako je saopšteno iz Tužilaštva na teret joj se stavlja krivično djelo ubistvo,a prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci i o njemu će odlučiti sudija za prethodni postupak tog suda.

-Osumnjičena je  04. februara u jutarnjim časovima nakon kraće verbalne prepirke sa oštećenim S.Z., upotrebom noža oštećenom zadala ubodnu ranu u predjelu grudnog koša usljed čega je oštećeni preminuo-stoji u saopštenju Tužilaštva.

Navodi se da je pritvor  predložen zbog bojazni od uticaja na krivični postupak i svjedoke, kao i zbog težine krivičnog djela. Pritvor se traži i što bi puštanje na slobodu osumnjičene rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti. 

Diljevićeva je Stefanovića nožem ubola u srce i  on je iskrvario na smrt. Sve se desilo u stanu u banjalučkoj Beogradskoj ulici na osmom spratu, a kako nam je potvrđeno Švabo je uboden s nožem duže oštrice.

Radi se o iznajmljenom stanu u kome su njih dvoje boravili. Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičena je nakon zločina pozvala komšiju poznanika i rekla mu da dođe jer je njenom partneru pozlilo.  

- Taj komšija je došao da vidi šta se desili i čak je prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu na tijelu i pozvao hitnu. Stefanović je, kako se sumnja već tada bio mrtav, ali oko njega nije bilo krvi i postoji mogućnost da je to čišćeno kako bi se prikrio zločin.  - rekao ranije izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima po dolasku ljekara službe hitne pomoći utvrđeno je da je Stefanović mrtav i da ima ranu od noža pa je pozvana policija koja je brzo stigla i tada privela i Diljevićevu i njenog poznanika koji je saslušan samo kao svjedok.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana