Zašto je raspisana potjernica za banjalučkim pjevačem

Nebojša Tomašević
Zašto je raspisana potjernica za banjalučkim pjevačem

BANjALUKA - Osnovni sud Banjaluka raspisao je potjernicu za banjalučkim pjevačem Dragoslavom Dadom Glišićem zbog izbjegavanja dolaska na suđenje, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

- Sud je 16. septembra donio rješenje kojim se optuženom D. G. određuje pritvor zbog očiglednog izbjegavanja da dođe na glavni pretres. Istog dana izdata je naredba za izdavanje potjernice Policijskoj upravi Banjaluka - rekli su u Osnovnom sudu.

Glišić je optužen za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, te ugrožavanje sigurnosti. Prema optužnici, terete ga da je sa ocem Milivojem Glišićem 2017. spriječio sprovođenje deložacije iz prostorija vlasništvo Fudbalskog kluba (FK) Jedinstvo, te predavanje u posjed terena FK Džaja, koje su nelegalno koristili. Kako se navodi, Dado je prijetio ubistvom sudskom izvršitelju, a predstavniku FK Jedinstvo Admiru Čavki je rekao „da se pozdravi sa djecom“.

U optužnici stoje da se sve desilo 5. juna 2017. kada je je sudski izvršilac Okružnog privrednog suda u Banjaluci S. K. došao ispred kuće i FK Džaja u banjalučkom naselju Vrbanja da sprovede prinudno izvršenje radi predaje u posjed imovine FK Jedinstvo. Kako se navodi, prije dolaska izvršitelja Glišići su kuću ogradili žicom, a u dvorište postavili plinsku bocu i pustili pse. Prijetili su da će „dići u vazduh sve“ ako pokušaju prinudno iseljenje. Navodi se da je Dado tada izvršitelju rekao da će ubiti njega i porodicu, da zna gdje žive, dok je Čavki kazao da se „pozdravi s djecom, da ih nikada više neće vidjeti“. Zbog prijetnji tada nije izvršena deložacija. Tek nakon pet pokušaja deložacija je u srijedu okončana i dogovoreno je da prizemlje kuće i teren FK Džaja budu predati u posjed FK Jedinstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana