Zaplijenjena 172 kilograma droge u Loparama (FOTO)

J. Sa.
Zaplijenjena 172 kilograma droge u Loparama (FOTO)

BIJELjINA – Bijeljinska policija je u okviru republičke akcije "Plantaža 2023" uhapsila S.A. koji je u Loparama uzgajao indijsku konoplju i tom prilikom mu je oduzela 172 kilograma marihuane, rečeno je na pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić istakao je da su došli do operativnih podataka da se na području Lopara jedno lice bavi nelegalnim uzgojem indijske konoplje, koja se koristi za proizvodnju marihuane.

-Službenici PU Bijeljina su 16. avgusta obišli lokaciju i uhapsili lice S.A. koje su zatekli u zasadu. Pronađeno je 519 stabljika indijske konoplje, ukupne težine 172 kilograma, 521 saksija u kojima je konoplja bila zasađena, cijev i pumpa za navodnjavanje -  naglasio je Terzić.

Dodaa je da je  obavljen pretres kuće i drugih objekata koje koristi osumnjičeni i tom prilikom pronađene dvije tablete ekstazi i gasni pištolj sa pripadajućim okvirom u kojem su se nalazila tri metka

- Protiv uhapšenog je podnesen izvještaj o krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, te je predat u dalju nadležnost Okružnog tužilaštva Bijeljina - istakao je Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana