Zapaljen automobil člana auto-mafije

Drago Todorović
Zapaljen automobil člana auto-mafije

FOČA - Policija u Foči i dalje traga za nepoznatim počiniocem ili više njih koji su prije dvije noći, u fočanskoj ulici Stepe Stepanovića zapalili putničko vozilo "mercedes" registarskih oznaka A07-0-521, vlasništvo Ž.T. (40) iz Foče.

Nezvanično, požar je podmetnut pod automobil čiji je vlasnik Živojin Tripković, bez stalnog zaposlenja, koji je poznat policiji od ranije.

On je, saznaje "Glas Srpske", ranije osuđivan zbog krađe automobila i dovodi se u vezi sa auto-mafijom na tom prostoru.

Vozilo se, kada je zapaljeno, nalazilo na parkingu ispred obližnje zgrade, u kojoj Tripković živi.

Uviđajem, koji su obavili radnici Stanice javne bezbjednosti Foča, utvrđeno je da je požar izazvan namjernim posipanjem i paljenjem benzina, usljed čega je došlo do oštećenja zadnjeg dijela vozila.

Mogući motiv za podmetanje požara, saznaje "Glas Srpske" su "neraščišćeni računi između Tripkovića i određenih ljudi iz njegove okoline".

Zanimljivo je da u gašenju požara nisu učestvovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča, nego R.P., jedan od stanara zgrade, koji je na vrijeme primijetio zapaljeni automobil.

Na licu mjesta pronašao je i plastični kanistar, koji je piroman, u brzini, zaboravio.

- Iz stana sam sproveo crijevo sa vodom do zapaljenog automobila i tako sam uspio da ugasim požar - kazao je R.P. koji je na ovaj način spriječio eksploziju i eventualnu štetu koju bi ona prouzrokovala.

Komšije uplašene

Stanari stanova obližnjih zgrada su uplašeni zbog ovog događaja, jer se, ističu, ovakvi slučajevi ponavljaju u Foči, jer je prošle godine zapaljeno nekoliko automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana