Zapalio sijeno i demolirao kuće komšijama, pa sjekirom i nožem nasrnuo na policajce

Nebojša Tomašević
Zapalio sijeno i demolirao kuće komšijama, pa sjekirom i nožem nasrnuo na policajce

BANjALUKA – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Ljubomira Kojića (27) iz Ribnika zbog sumnje da je sjekirom i nožem napao policajce. Osumnjičen je i da je komšijama zapalio sijeno, polupao vrata i prozore na kućama, te im prijetio.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Kojića terete za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Osumnjičeni je u noći između 21. na 22. decembra u mjestu Donji Vrbljani kod Ribnika zapalio sijena oštećenih V.S. i V.V., a kada su policijski službenici izašli na lice mjesta napao ih je sjekirom, nožem i šrafcigerom, nakon čega je lišen slobode. Osim toga, na teret mu se stavlja da je 18. novembra   došao do porodične kuće oštećenih K.N. i K.L., u Donjim Vrbljanima te tom prilikom upotrebom fizičke sile oštetio vrata i prozore na kući, te uputio ozbiljne prijetnje oštećenima - saopštilo je tužilaštvo.

Navodi se da je pretresom pomoćnog objekta koji koristi osumnjičeni pronađen veći broj metaka.

Istakli su da je pritvor Kojiću predložen zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela. Prijedlog pritvora upućen je Osnovnom sudu u Mrkonjič Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana