Žalba odbijena kao neosnovana: Zeljković i ostali ostaju iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Žalba odbijena kao neosnovana: Zeljković i ostali ostaju iza rešetaka

BANjALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, koji je udaljen sa te dužnosti, te još trojica osumnjičenih za malverzacije pri nabavkama medicinske opreme za Institut ostaju iza rešetaka jer je Vrhovni sud Republike Srpske odbacio žalbe njihovih advokata na rješenje o produženju pritvora.

Osim Zeljkovića, još dva mjeseca iza brave ostaju vlasnik turističke agencije "Travel for Fan" Saša Marković, te direktori firmi "Promeding" Dragan Dubravac i "Prokontrol" Slavko Bojić.

Sekretar Vhrovnog suda Srpske Jelena Despotović kazala je „Glasu Srpske“ da su žalbe advokata osumnjičenih na rješenje Okružnog suda u Banjaluci o produženju pritvora odbijene kao neosnovane.

Pritvor im je ranije produžen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, saučesnike i dokaze te težine krivičnog djela i bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu moglo dovesti do remećenja javnog reda i mira. Republičko tužilaštvo Zeljkovića i ostale tereti za zloupotrebe teške 790.000 KM prilikom nabavke medicinske opreme i sredstava za sprečavanje i suzbijanje kovida-19.

Zeljkovića i saučesnika terete  i da su oformili konzorcijum firmi koje nisu mogle nabavljati medicinsku opremu.

U aferi “Korona ugovori” uhapšen je i direktor dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić koji je takođe u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana