Žalba na odluku da se Gojković, Bašević i Golijanin puste iz pritvora

G.S.
Foto: Opština Sokolac

ISTOČNO SARAJEVO - Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu uložilo je žalbu na odluku Okružnog suda kojom su iz pritvora pušteni direktor Šumskog gazdinstva (ŠG) „Romanija“ Strahinja Bašević, bivši vršioci dužnosti direktora „Šuma Republike Srpske“ Slaven Gojković i ŠG „Visočnik“ Han Pijesak Janko Golijanin.

Tužilaštvo je uložilo žalbu na rješenje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu o odbijanju prijedloga za određivanje mjere pritvora licima čiji su inicijali S.G., S.B. i J.G osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Po naredbi Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, 26. avgusta, vršeni su pretresi na više lokacija na području opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad, a uhapšena su četiri lica, čiji su inicijali G.S, L.M, G.J. i Č.L, dok se direktor Šumskog gazdinstva (ŠG) „Romanija“ Strahinja Bašević predao naredni dan Okružnom javnom tužilaštvu, prenosi ATV.

Pretresi su vršeni u okviru istrage Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koja se odnosi na nezakonita postupanja odgovornih lica u preduzeću „Šume Republike Srpske“ i šumskih gazdinstva „Romanija“ sa Sokoca, „Sjemeć“ iz Rogatice, „Visočnik“ sa Han Pijeska i „Panos“ iz Višegrada.

Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i tom prilikom nanijela štetu budžetu Republike Srpske, saopšteno je ranije iz Okružnog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana