Za ubistvo tinejdžerke 19 godina zatvora, tužilaštvo najavilo žalbu

Tanjug
Za ubistvo tinejdžerke 19 godina zatvora, tužilaštvo najavilo žalbu

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas Stojana Ilića na kaznu zatvora od 19 godina jer je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju djevojčicu, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu rekli su za Tanjug da će uložiti žalbu na ovu presudu po prijemu pisanog otpravka presude, s obzirom da je sudu predloženo da Iliću izrekne maksimalnu kaznu - doživotni zatvor imajući u vidu težinu počinjenog krivičnog djela i posljedice.

Predsjednica sudskog vijeća je obrazložila da je sud od olakšavajućih okolnosti za Ilića uzeo u obzir njegovo držanje na suđenju i to što nije ranije osuđivan, dok je od otežavajućih okolnosti navela da nije izrazio kajanje.

Ona je podsjetila da je vještačenje pokazalo da je okrivljeni bio uračunljiv u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Ilić je osuđen za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, dok je bio optužen za teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Sudija je Iliću produžila pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne jer postoji sumnja da bi mogao da ponovi krivično djelo boravkom na slobodi.

Porodica ubijene maloljetnice je burno reagovala na presudu zbog čega su jednog od članova udaljili iz sudnice. Ilić je optužen da je 10. aprila oko 14.30 časova prvo proveo neko vrijeme u razgovoru sa porodicom maloljetne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod željezničke pruge, u prostoru između rastinja. Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predjelu trupa, vrata i ruke, usljed čega je trpjela jake bolove i zadobila teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mjesta svojim vozilom. Ubrzo nakon toga je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana