Za lažni „marlboro“ godina zatvora i 100.000 KM kazne

Srna
Za lažni „marlboro“ godina zatvora i 100.000 KM kazne

SARAJEVO - Sud BiH je nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice izrekao Robertu Iličiću prvostepenu presudu od godinu zatvora i 100.000 KM za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa falsifikovanjem znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, te nedozvoljene trgovine.

Na osnovu zakonskih odredbi, od optuženog je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela, u iznosu od 1.200 KM, saopšteno je iz Suda BiH.

Optuženi je proglašen krivim jer je u periodu od početka 2007. godine do 7. septembra te godine postao pripadnik grupe, koju je organizovao T.P. s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi neovlaštenom proizvodnjom i prometovanjem duvanskih prerađevina na teritoriji BiH i inostranstvu.

Organizator T.P. je preko više različitih pravnih i fizičkih lica uvezao mašine i repromaterijal neophodan za proizvodnju i pakovanje cigareta da bi zajedno sa optuženim Iličićem i drugim njima poznatim pripadnicima grupe, u hangaru u Grudama, u mjestu Drinovci, pokrenuli proizvodnju cigareta.

Robu su u namjeri obmanjivanja krajnjih kupaca i drugih korisnika u pogledu kvaliteta, porijekla, vrijednosti i drugih svojstava, pakovali u ambalažu sa lažnim oznakama cigareta "marlboro", stranog proizvođača "Filip Moris", a stavljali su i lažne akcizne markice sa oznakama Ministarstva finansija Srbije.

Iličić je navedenu robu radi dalje prodaje prevozio do kuće organizatora grupe T.P, koji je potom prodavao njemu poznatim kupcima za novčane iznose od 600 do 700 KM za paket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana