Za devet mjeseci šest napada na policajce

Srna
Za devet mjeseci šest napada na policajce

ZVORNIK - Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u proteklih devet mjeseci bilo je šest napada na 10 policajaca, od kojih su četiri lakše povrijeđena, rekao je danas načelnik Sektora kriminalističke policije u ovoj upravi Srpko Milošević.

Milošević je na konferenciji za novinare rekao da je u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano 414 krivična djela, za 12,5 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

On je naveo da je zabilježeno 37 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, od kojih 13 djela neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, pet utaja poreza, dvije zloupotrebe položaja, tri pronevjere, pet krivičnih djela nedozvoljena trgovina i jedno krivično djelo falsifikovanje novca.

Prema njegovim riječima, ovim krivičnim djelima je pričinjena materijalna šteta od oko 403.000 i ostvarena protivpravna imovinska korist od oko 311.000 KM.

Milošević je rekao da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano 20 krivičnih djela, a nadležnim tužilaštvima podneseno isto toliko izvještaja protiv 20 lica, dok je smrtno stradalo pet lica.

Navodeći da je u proteklih devet mjeseci registrovano 39 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, Milošević je rekao da je od ovog broja bilo 18 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge i 11 omogućavanje i uživanje narkotika.

Milošević je dodao da je u ovom periodu registrovano šest samoubistava.

Načelnik Sektora policije Dragoslav Ostojić rekao je da je u proteklih devet mjeseci na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik evidentirano 370 saobraćajnih nezgoda, za 38 ili 9,3 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

-Od ukupno 370 saobraćajnih nezgoda, pet je bilo sa poginulim licima, 25 sa teško i 100 sa lakše povrijeđenim licima, a 240 udesa sa materijalnom štetom - precizirao je Ostojić.

On je napomenuo da je neprilagođena brzina među najdominantnijim uzrocima saobraćajnih nezgoda.

Prema Ostojićevim riječima, policija je za devet mjeseci ove godine kontrolisala 9.538 učesnika u saobraćaju i evidentirala 13.327 prekršaja iz oblasti saobraćajne bezbjednosti.

Ostojić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 228 vozila, kao i 932 vozača, od kojih 817 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 38 zbog narkotika.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević ocijenio je da je stanje bezbjednosti na području u nadležnosti ove uprave u proteklom periodu bilo zadovoljavajuće i stabilno, da nije bilo izvršenja krivičnih djela u većem obimu, niti djela koja bi uznemirila javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana