Za avionom tragaju četiri tima Civilne zaštite, policija, planinari, lovci, helikopteri....

Jelena Stanić
Za avionom tragaju četiri tima Civilne zaštite, policija, planinari, lovci, helikopteri....

SARAJEVO - Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da u nastavku potrage za sportskim avionom koji je pao na području Kozare jutros učestvuju četiri tima Civilne zaštite Srpske, te izrazio uvjerenje da će letjelica danas biti pronađena.

Novitović je naveo da su pripadnici Republičke uprave civilne zaštite u potragu uključeni juče od 16 časova, a da jutros od šest časova teren pretražuju njihova četiri tima.

- Tokom dana, priključiće se još naših timova - rekao je Novitović.

On je dodao da, zajedno sa timovima Civilne zaštite Srpske, teren na području Kozare, pretražuju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP), Gorska služba spašavanja, planinari, zaposleni u preduzeću "Šume Srpske", te lovci.

- Helikopterski servis Republike Srpske i danas će biti uključen u potragu za civilnim avionom koji je nestao na području Kozare. Čekamo da se vrijeme popravi da možemo da poletimo, odnosno da se digne magla pa da nastavimo potragu. Juče smo prvi otišli na lice mjesta i radili smo oko dva i po sata, ali nismo ga uspjeli locirati - rekao je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

On je dodao da potragu koordiniraju sa policijom, civilnom zaštitom, gorskim i ostalim službama.

Helikopter Oružanih snaga BiH nastavio je jutros potragu za civilnim avionom koji je nestao na području Kozare, rečeno je Srni iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Helikopter Oružanih snaga BiH u potragu se uključio juče oko 14.15 časova.

- Spasilačko-koordinacioni centar Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH uputio je poziv dežurnoj službi traganja i spašavanja Oružanih snaga BiH, koju čini posada iz sastava dva helikopterskog skvadrona, stacionirana u kasarni Rajlovac, rekli su iz Ministarstva.

Po dolasku u zonu, posada je počela pretraživati teren, s ciljem lociranja mjesta nestanka aviona, te pronalaska i spašavanja posade aviona, a te aktivnosti su nastavljene i jutros.

Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske rekao za RTRS da se ekipe trenutno nalaze na lokalitetu Međeđe brdo između Gradiške i Dubice.

U sportskom avionu "pajper 28" koji je juče pao na području Kozare bili su pilot i operater, a prema navodima ATV-a riječ je o državljaninu Srbije i državljanki Rumunije.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.  U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana