Za 20 godina zaradio 1.000 KM, a ima luksuzne automobile i satove: Tužilaštvo traži da Šmrk ostane u pritvoru

J.Sa.
Za 20 godina zaradio 1.000 KM, a ima luksuzne automobile i satove: Tužilaštvo traži da Šmrk ostane u pritvoru

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za još tri mjeseca Admiru Arnautoviću Šmrku (42), koji je uhapšen zbog organizovanog kriminala, šverca droge, pranja novca, nasilničkog ponašanja, te nanošenja teških tjelesnih povreda.

Tužilaštvo je od Suda Bih zatražilo produženje pritvora zbog opasnosti da bi Arnautović, boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH, uticati na svjedoke i istragu, te sakriti dokaze.

Prijedlogu Tužilaštva da se Arnautoviću produži pritvor, usprotivio se njegov branilac Jasmin Alikadić koji smatra da se iz dosadašnjih dokaza vidi nepostojanje bilo kakve opojne droge koja je pronađena ili se može dovesti u vezu sa njegovim branjenikom.

Advokat je istakao i to da je Arnautović državljanin samo BiH, da mu je sva porodica u Sarajevu, te da je poslovno povezan sa Sarajevom i da mu je sva imovina koju posjeduje tu.

Prema podacima iz istrage, do sada prikupljeni dokazi pokazuju da je Arnautović u proteklih 20 godina, po osnovu radnog odnosa zaradio ukupno 1.000 KM, a što je u velikom nesrazmjeru sa imovinom, a među kojom su luksuzna vozila, skupocjeni odjevni predmeti, satovi...

Tužilaštvo BiH tvrdi da bi u narednom periodu trebala biti urađena finansijska istraga kako bi se utvrdila imovinska korist stečena kriminalnim radnjama.

Arnautović je uhapšen u septembru zajedno sa Fahrudinom Gačanovićem, pripadnikom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Arnautovića terete da je kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme krijumčario velike količine kokaina, spida i marihuane sa područja EU, Zapadnog Balkana, kao i prekookeanskih zemlja.

Njegovo hapšenje je uslijedilo nakon dešifrovanja aplikacije Skaj, a navodno je sarađivao i sa tužiteljima i policajcima koji su mu otkrivali podatke iz istraga koje su se odnosile na njega i ljude sa kojima je radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana