Vrhovni sud Republike Srpske: Ukinuta presuda osuđenim za prodaju droge prikrivenim istražiocima

Nebojša Tomašević
Vrhovni sud Republike Srpske: Ukinuta presuda osuđenim za prodaju droge prikrivenim istražiocima

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Robert Barišić i Dejan Bendra osuđeni na ukupno četiri godine zatvora zbog prodaje oko pet i po kilograma marihuane prikrivenim istražiocima.

Bendra je bio osuđen na tri godine zatvora zbog prodaje narkotika, a Barišić je dobio godinu jer je posredovao u prodaji droge.

Kako je potvrđeno u Vrhovnom sudu RS presuda je ukinuta nakon što su uvažene žalbe branilaca optuženih te je predmet vra­ćen is­tom su­du na po­nov­no su­đe­nje.

Prema optužnici Barišić i Bendra su  sa još dvije osobe od 5. do 7. septembra 2019. godine, na području opštine Šipovo dogovorili i prodali 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima. U prodaji droge su učestvovali Nihad Omanović (47) iz Bugojna i Emir Korda (46) iz Livna koji su priznali krivicu i osuđeni. Omanović je osuđen na pet,a  Korda na tri i po godine robije.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima tada su uhapšeni Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra tada pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao.

Otkriveni su u policijskoj akciji "Pliva"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana