Vozilo eksplodiralo i zapalilo se, vlasnik se spasio u zadnji čas

GS
Vozilo eksplodiralo i zapalilo se, vlasnik se spasio u zadnji čas

BANjALUKA - Naučni saradnik u Poljoprivrednom institutu Republike Srpske i doskorašnji šef Zavoda za strna žita Dragan Mandić juče je u Banjaluci u posljednji momenat izvukao živu glavu iz „golfa“ koji je nedaleko od ove javne ustanove eksplodirao, a potom se i zapalio.

Drama se dogodila oko 8.10 u banjalučkom naselju Lazarevo, nakon što je Mandić na obližnjoj benzinskoj pumpi nasuo plin, prije nego što će krenuti na službeni put za Derventu.

Mandić je za "Nezavisne novine" rekao  da je u zadnji momenat uspio da se spasi iz vozila.

-Uključivao sam se na put brzinom od svega pet do deset kilometara na sat, nakon čega je iznenada došlo do jake eksplozije i potom se pojavio plamen. Ugasio sam auto, raskopčao pojas, uhvatio telefon i torbicu, te dokumente. To sam uspio za pet-šest sekundi i potom sam pobjegao. Malo sam se uplašio, mislio sam da ćemo bukvalno i auto i ja otići u vazduh. Plinska boca je bila tu. Nisam se opekao, nisam povrijeđen - navodi Mandić.

Dotrčali su mladići iz obližnje firme, koji su imali protivpožarne aparate, te je jedan od njih počeo da gasi vatru. U međuvremenu je naišao i kamion čiji je vozač takođe priskočio u pomoć.

Neko je pozvao i vatrogascen.

O svemu je obaviještena i policija, a uzrok samozapaljenja će biti utvrđen naknadno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana