Vozilima blokirali policiju, pa iz policijskog auta izvukli sugrađanina i pretukli ga

Nebojša Tomašević
Vozilima blokirali policiju, pa iz policijskog auta izvukli sugrađanina i pretukli ga

PETROVO - Policija je uhapsila S.S. i A.S. kao i P. P. iz Petrova koji su u mjestu Sočkovac blokirali policijsko vozilo i potom iz njega izvukli i pretukli Z.B. koga je policija vodila na saslušanje.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj napad se dogodio subotu.

-Navedene osobe su na regionalnom putu Doboj - Petrovo u mjestu Sočkovac opština Petrovo, svojim vozilima izvršile zaprečavanje službenog vozila sa prednje i zadnje strane, te  onemogućili dalje kretanje vozila u oba pravca. Nakon toga je S.S. prišao vratima vozača te preko policijskog službenika pokušao da zada udarac licu Z.B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koje je trebalo  da bude saslušano u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo. U istom momentu su A.S. i P.P. otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz istog izvukli B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tada jedan policajac izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio navedena lica da nastave sa udarcima, zatim je izdao naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili.

- B.Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdralja Petrovo odakle je prebačeno u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju. S.S, A.S. i P. P. su uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima  predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - saopštila je policija.

Ističe se da se osumnjičenima S.S. i A. S. na teret stavlja nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, dok se P.P. tereti za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana