Vozači iz BiH akteri milionskih prevara

N. T.
Vozači iz BiH akteri milionskih prevara

BEČ - Austrijska policija raskrinkala je prevozničku mafiju koja je putem fiktivne prevozničke kompanije uspjela da na prevaru uzme milione evra.

Kako su prenijeli austrijski mediji, riječ je o akciji policije u Donjoj Austriji koja je uhapsila 21 osumnjičenog, među kojima ima i državljana BiH. Naime, policijski službenici Državne kancelarije za kriminal uspjeli su da uđu u trag grupi koja je tri godine putem fiktivne prevozničke kompanije nelegalno uzimala novac.

Navodno, od 2020. godine uspjeli su da uzmu nevjerovatna tri miliona era. Kako prenose mediji, oni su imali više fiktivnih kompanija u Fezdendorfu i Beču, a optuženi su da su naplaćivali za posredničke narudžbe tereta unutar Evrope, ali pravi prevoznici nikada nisu vidjeli taj novac. Takođe, prevare su vršili i preko faktura. Kako stoji u saopštenju austrijske policije, uhapšeno je 20 muškaraca i jedna žena, svi su dobi od 25 do 65 godina i među njima osim državljana Austrije ima i osoba iz BiH. Svi oni su optuženi za tešku trgovinsku prevaru, pronevjeru i pranje novca. Neki od osumnjičenih su, kako pišu austrijski mediji, djelimično priznali optužbe koje im stavljaju na teret. Ta grupa je razotkrivena u oktobru, kada je uhapšen jedan muškarac u Beču.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana