Vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće poznat po krađama

Nebojša Tomašević
Vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće poznat po krađama

BANjALUKA – Spasoje Janković (63) iz Čelinca, koji je uhapšen zbog sumnje da je automobilom "škoda" udario pješaka J.T. iz Banjaluke i pobjegao, od ranije je poznat policiji po krivičnim djelima, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Janković je ranije hapšen uglavnom zbog krađa kafe i drugih artikala po marketima.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, nesreća koju je skrivio Janković desila se 8.oktobra u ulici Bulevar srpske vojske u Banjaluci.

-  Istragom je utvrđeno da je lice S.J. iz Čelinca vozeći automobil "škoda" učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi i tom prilikom se udaljilo sa lica mjesta i nije pružilo pomoć povrijeđenom licu. U nezgodi je povrijeđen pješak J.T. iz Banjaluke, kojem je ljekarska pomoć mu je ukazna na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske - rekli su u policiji.

Pojasnili su da su policijski službenici  16. oktobra uhapsili lice S.J.  zbog sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći. 

Janković je više puta hapšen zbog krađa po marketima, a  tokom 2011. godine je privođen zbog sumnje da je je u "Delta maksiju" u Mrkonjić Gradu ukrao 15 pakovanja kafe "OM" po 200 grama, šest pakovanja po 100 grama i jednu bocu vina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana