Vozač automobila poginuo u sudaru sa kamionom

GS
Foto: Tuzlanski.ba

U kasnim poslijepodnevnim satima u neposrednoj blizini Tuzle dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, potvrđeno je iz kantonalne policije.

Na magistralnom putu M-18 u mjestu Bosanska poljana, koje se nalazi između petlje Šićki brod i naselja Husino oko 17 sati se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo Mercedes, kojim je upravljao vozač S.B. iz Osmaka i putničko motorno vozilo Volksvagen Polo za čijim se volanom nalazio nepoznati muškarac.

"Tom prilikom je NN vozač Volksvagen Pola smrtno stradao na mjestu događaja, što je izlaskom na lice mjesta konstatovao ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Tuzla. Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici Policijske stanice Zapad i istražioci OKP PU Tuzla, te je obaviješten i dežurni tužilac" kazala jeportparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Trenutno je u toku uviđaj kojim na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac, a provode ga istražioci i kriminalistički tehničar OKP PU Tuzla.

Zbog uviđaja je saobraćaj na navedenom putnom pravcu na potezu Husino - petlja Šićki Brod u potpunosti obustavljen od 17 sati i odvija se alternativno pravcima Husino- Miladije - Siporex i obratno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana