Vozač autobusa koji je udario pješaka i pobjegao ispitan u policiji pa pušten

Nebojša Tomašević
Vozač autobusa koji je udario pješaka i pobjegao ispitan u policiji pa pušten

BANjALUKA - Vozač "Autoprevoza" Pero K. (43) koji je uhapšen zbog sumnje da je autobusom udario i povrijedio Maksu Savkovića (85) iz Banjaluke te pobjegao, nakon ispitivanja u policji pušten je da se brani sa slobode.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka nesreća se desila u petak oko 17.50 časova, a vozač je uhapšen u subotu popodne. U Policiji su rekli da će protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivična djela koja je počinio.

Prema nezvaniičnim informacijama, Savkoviić je udaren na pješačkom prelazu u ulici Ivana Gorana Kovačića , a u vrijeme nesreće bio je mrak jer nije radila javna rasvjeta.

Mještani naselja Lazarevo ogorčeni su zbog ponašanja vozača, ali i nestanka javne rasvjete. Oni ističu da od mraka vozači pješake i ne vide, a u vrijeme nesreće djeca su se vraćala iz škole.

- Rasvjeta ne radi i to baš kod Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Vozači su često bahati i ne paze, moglo je tako i neko dijete da nastrada-kazala je jedna mještanka Lazareva ne želeći da joj pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana