Mediji: Vozač autobusa iz BiH pretukao djevojku

G.S.
Mediji: Vozač autobusa iz BiH pretukao djevojku

SPLIT - Vozač autobusa kompanije iz Sarajeva E. P. (39), u srijedu, 17. jula, na Autobuskoj stanici u Splitu brutalno je pretukao E. T. (28) iz Sarajeva s kojom je bio u intimnoj vezi.

Zbog ovog napada intervenisala je i policija, te je muškarac već drugog dana, 18. jula, izveden pred sudiju za prekršaje u Splitu, koji mu je izrekao uslovnu kaznu od 30 dana zatvora pod uslovom da u roku od 12 mjeseci ne počini novo krivično djelo.

Prema dokumentima koje je “Avazu” ustupila napadnuta djevojka, koja u Splitu trenutno radi, brutalni napad desio se u autobusu, 17. jula, u 20:50 sati, kada ju je prvo verbalno napao, tjerajući je da izađe iz vozila.

Kako se navodi psovao joj je i vrijeđao je pred svojim prijateljem, govoreći joj pogrdne riječi.

Nakon što mu se obratila, govoreći: “Šta je s tobom”, on ju je uhvatio za ramena i odgurujući je psovao joj majku, navodi pomenuti medij, a potom, kako je navedeno u presudi Prekršajnoj suda u Splitu, uhvatio za kosu, povlačio je i desnom rukom udario po vratu.

“Avaz” prenosi da je usljed udarca djevojka pala na sjedište, a vozač joj je sjeo na trbuh, nakon čega se digao i ponovo je počeo tući, udarivši je opet po vratu, poslije čega je ona pala na pod autobusa, a on ju je onda nogom udarao po stomaku.

Dodaje se da se djevojka domogla mobilnog telefona da pozove policiju, a on joj ga je pokušao oteti, ponovo je udarajući objema rukama po vratu.

“Zbog udaraca nogom djevojka je zadobila obilno materično krvarenje, površinske povrede na vratu, trbuhu, donjem dijelu leđa i zdjelice, te kontuzije na leđima. Na sebi je imala vidljive povrede na nadlakticama, lijevoj natkoljenici i ogrebotine po lijevoj šaci”, navedeno je u ljekarskom nalazu Doma zdravlja u Splitu.

Sudija je utvrdio da je vozač počinio nasilje iz člana 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, te mu je izrekao spomenutu kaznu.

Napadnuta djevojka kazala je da, i pored svega, kompanija u kojoj radi E. P. nije disciplinski kaznila vozača.

Navela je i da je vozač, iako mu se u dokumentima kao mjesto stanovanja spominje Sarajevo, trenutno nastanjen u Kaknju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana