Vojnik OSBiH napao policajce, pa uhapšen sa drogom (FOTO)

Nebojša Tomašević
Vojnik OSBiH napao policajce, pa uhapšen sa drogom (FOTO)

DOBOJ – Pripadnik Oružanih snaga BiH Ines Zahirović (26) iz Doboja uhapšen je u akciji "Armi" zbog sumnje da je švercao narkotike, a kod njega je pronađeno oko kilogram spida, digitalna vaga i novac, potvrđeno je "Glasu".

On je prilikom hapšenja napao policajce te im zatim ponudio veću sumu novca da ga ne hapse.

- Njega je policija zatekla u vozilu i on se prvo zaključao, da bi  nakon nekog vremena izašao i počeo da napada i gura policajce, ali je brzo savladan. Potom je nudio veći iznos novca svakom od policijskih službenika da obustave istragu. Nakon toga je uhapšen i kod njega je nađena droga - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je osumnjičeni Ines zaposlen u kasarni OS BiH u Derventi.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da je osumnjičeni prilikom hapšenja pružio otpor i policajcima ponudio novac da propuste radnju koji su bili dužni da izvrše.  Kako su naveli tom prilikom prilikom  su policijski službenici zadobili tjelesne povrede.

- Osumnjičeno lice I. Z. uhapšeno je 15. avgusta u okviru akcije "Armi" zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i davanje mita. Prilikom pretresa  objekata i vozila koje koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 41 paketić i  vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja  izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne težine od 1 015,86 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 1 928,20 KM i drugi predmeti- stoji u saopštenju.

Dodali su da će osumnjičeni biti predat dobojskom Okružnom tužilaštvu uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Kako su naveli protiv njega će  biti podnesen izvještaj i Republičkom javnom tužilaštvu  o izvršenom krivičnom djelu davanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana