Vojin Mijatović osumnjičen u slučaju zloupotrebe teške sedam miliona KM

Jasmina Salopek
Vojin Mijatović osumnjičen u slučaju zloupotrebe teške sedam miliona KM

BANjALUKA- Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv predsjednika banjalučkog SDP-a Vojina Mijatovića i Brane Miloševića zbog sumnje da su krivičnim djelima pribavili korist veću od sedam miliona maraka, terete ih za zloupotrebe službenog položaja, potvrđeno je „Glas Srpske“.

Mijatović je osumnjičen da je krivično djelo počinio kao direktor Ekonomskog instituta u Banjaluci.

-Lice V.M. se sumnjiči da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjaluci, iskoristio svoj položaj na način da je angažovalo neovlašćena lica koja su izvršila vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima Republike Srpske, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinila navedena lica - navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da  B.M. sumnjiče da je navedeno krivično djelo počinio u toku 2016. godine obavljajući poslove direktora akcionarskog društva iz Banjaluke, zloupotrebom službenog položaja, društvu ograničene odgovornosti iz Banjaluke pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu većem od sedam miliona KM.

Mijatović je saopštio da „apsolutno odbacuje sve optužbe kao neosnovane i zlonamjerne i koje služe isključivo kao politički progon“.

-Stojim na raspolaganju svim istražnim organima u BiH za sve što treba i bez ikakve sumnje . Apsolutno nemam problem da odgovaram za sve što sam u svom životu uradio jer nemam sumnje u zakonitost  svog rada – dodao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana