Vođa „Alkatraza“ zatečen sa povredama, ispod auta bio GPS uređaj

Tanjug
Vođa „Alkatraza“ zatečen sa povredama, ispod auta bio GPS uređaj

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su sinoć oko 20.20 časova, u Beogradu, u Ulici Slavka Ćuruvije, građani prijavili pucnjavu i da je, izlaskom policije na lice mjesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama na oba koljena, koji nije htio da sarađuje sa policijskim službenicima.

Dačić je rekao i da je "obradom šireg i užeg lica mjesta za sada pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra", kao i da je daljim pregledom lica mjesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen uređaj za praćenje i pozicioniranje.

-U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video-materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja - rekao je ministar policije.

Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susjednoj zgradi u istoj ulici, Dačić je izjavio da su "izvršene provere kojima je utvrđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić".

-Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju GPS uređaj, a ne eksploziv -izjavio je ministar Dačić.

Vavić je ranije osuđivan a u medijima se pominje kao jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana