Vodio ovce kroz rođakovu njivu, ovaj ga izudarao štapom, pa davio

GS
Vodio ovce kroz rođakovu njivu, ovaj ga izudarao štapom, pa davio

Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona protiv Mate Kepić-Trutića zvanog “Braco” jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda.

U optužnici se navodi da je navedeno lice 2. aprila ove godine u pripitom stanju sa stadom ovaca prolazio kroz njivu svog rođaka N.K., koja se nalazila uz njegovu kuću.

“Tad mu se N.K. obratio riječima “zašto puštat ovce ispred njegove kuće” nakon čega ga je Mato gurnuo i udario više puta štapom po leđima obraćajući mu se riječima “bio je jedan takav u Hrvatskoj pa je sad pod zemljom, nećete vi ovdje ostati pobit ću vas”, te mu potom sjeo na leđa i objema rukama uhvatio za vrat i počeo daviti”, stoji u optužnici.

Dalje piše da ga je na ovaj način lako tjelesno povrijedio i nagnječio mu desnu stranu grudnog koša, svjestan da takvim ponašanjem drugog može lako povrijediti, pišu Nezavisne.

“Oštećeni N.K. se zatim uspio otrgnuti i pobjeći kući, nakon čega se zbog povreda koje je zadobio obratio Domu zdravlja Travnik i predmetni događaj prijavio Policijskoj stanici Travnik”, zaključuje se u optužnici, prenosi BL Portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana