Vještak utvrđuje ko je vozio "mercedes" u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja

Srna
Foto: Ilustracija

TREBINjE - Policija utvrđuje ko je upravljao automobilom "mercedes" koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u mjestu Jasen kod Trebinja gdje je jedno lice poginulo, a danas je angažovan i vještak iz Slovenije, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika Policijske uprave Trebinje.

Načelnik Policijske uprave Siniša Laketa rekao je da je vještak iz Slovenije angažovan, po naredbi Okružnog tužilaštva u Trebinju, koji će sa policijom i Tužilaštvom preduzeti potrebne istražne radnje s ciljem identifikacije vozača.

On je naveo da su na osnovu identiteta utvrdili da su u automobilu bili supružnici i da će vještak da utvrdi ko je od njih tada vozio.

"Prema informacijama koje su dali policijskim službenicima, vozač `mercedesa` nije bio u alkoholisanom stanju, a suvozač jeste", rekao je Laketa na konferenciji za novinare.

On je naveo da se u posljednjem periodu desilo nekoliko saobraćajnih nezgoda koje daju alarm policiji da analizira bezbjednosnu situaciju u saobraćaju.

"Na osnovu analize pristupićemo sankcionisanju prekršaja koji se ocijene da izazaviju saobraćajne nezgode. Evidentno je da je u posljednje tri nezgode bio uzrok alkohol i neprilagođena brzina", naveo je Laketa.

On je rekao da je za šest mjeseci ova Uprava evidentirala 135 narušavanja javnog reda i mira, što je više za 2,3 odsto u odnosu na isti period lani, te istakao da je broj saobraćajnih nezgoda povećan za 3,7 odsto.

"Ukupno je evidentirano 117 krivičnih djela, što je manje za 5,7 odsto u odnosu na statističke pokazatelje iz 2023. godine", rekao je Laketa, te apelovao na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i ne kreću na put umorni.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković rekao je da su četiri saobraćajne nezgode imale za posljedicu četiri poginula lica, što je više za jednu saobraćajnu nezgodu, dok je broj poginulih isti.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Ljubomir Supić izjavio je da se od ukupnog broja krivičnih djela, na opšti kriminalitet odnosi 96, na zloupotrebu droge četiri, na privredni kriminalitet 10 i na bezbjednost javnog saobraćaja sedam krivičnih djela. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana