Više hapšenja po potragama sudova

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Na graničnim prelazima u BiH uhapšeno je više lica po potragama sudova, saopštila je danas Granična policija.

Na graničnom prelazu Zvornik uhapšen je državljanin BiH D.T. /34/, a na prelazu Karakaj lice E.K. /55/ jer je utvrđeno da ih potražuje Osnovni sud u Zvorniku.

Granična policija uhapsila je juče na Aerodroma Sarajevo državljanina Kanade J.P. /52/, nakon što je utvrđeno da ga zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda potražuje tužilaštvo Kantona Sarajevo. Ovo lice je uhapšenu na letu za Beč.

Dan ranije, na sarajevskom aerodromu je uhapšen državljanin BiH A.S. /39/ kojeg Osnovni sud Brčko distrikta potražuje zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja droge u promet, a Opštinski sud u Orašju zbog krivičnih djela pobuna osoba kojima je oduzeta sloboda i napad na ovlaštenu službenu osobu. Za ovim licem potragu je raspisao i Opštinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela teška krađa.

Državljanin BiH čiji su inicijali S.M. /28/ uhapšen je na graničnom prelazu Gradiška u utorak, 19. oktobra, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora.

Na Aerodromu Tuzla na letu iz Malmea uhapšen je državljanin BiH M.S. /20/, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog ugrožavanje javnog saobraćaja.

Državljani BiH M.H. /27/ i A.R. /37/ uhapšeni su 15. oktobra na graničnom Doljani, jer je utvrđeno da Opštinski sud u Visokom potražuje M.H. potražuje zbog neovlaštene proizvodnja i stavljanje droge u promet, a A.R. zbog oštećenja tuđe stvari.

Sva uhapšena lica predata su pripadnicima nadležne sudske policije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana