Viša sila Anti Ničeu iz Livna naredila pokolj

Sanja Amidžić foto: livno-online.com
Viša sila Anti Ničeu iz Livna naredila pokolj

Livno - Ante Niče (35) iz Livna ispričao je juče policiji da mu je tokom boravka u mostarskom zatvoru viša sila naredila da kada izađe na slobodu mora ubiti majku, brata i snahu, saznaje "Glas Srpske".

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Niče tokom saslušanja izgledao psihički rastrojeno, ali da nijednog trenutka nije pokazao znakove kajanja zbog monstruoznog zločina, koji je počinio 30. oktobra u selu Suhača kod Livna. On je na dan zločina izašao iz jednomjesečnog pritvora u Mostara, gdje je bio zbog porodičnog nasilja.

- Osumnjičeni je ispitan uz prisustvo advokata, a na sva policijska pitanja branio se ćutanjem - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona rekli su da je Niče juče u dalje postupanje predat nadležnom tužilaštvu u Livnu.

- Policija je osumnjičenog nakon saslušanja uz izvještaj predala nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo - kazali su u ovom MUP-u.

Dodali su da Niče tokom dvodnevnog skrivanja nije izlazio sa područja Livna.

- Sumnja se da je prvu noć nakon ubistva proveo na obroncima planine Cincar iznad Livna. Sutradan se spustio u Livanjsko polje kojim je i došao u mjesto Komorani kod poznanika - kazali su u MUP-u.

Ante Niče uhapšen je u ponedjeljak ujutro nakon dojave njegovog poznanika Jakova V. iz Komorana kod Livna da se osumnjičeni za pokolj u porodičnoj kući nalazi kod njega u Komoranima. Po dolasku policije Niče se predao. Prema nepotvrđenim informacijama, Ničeov poznanik Jakov V. registrovani je zavisnik od narkotika, a Niča je upoznao u zatvoru gdje su dijelili istu ćeliju.

Žrtve krvavog pira Ante Niče majka Luca, brat Matko i snaha Sandra sahranjeni su juče na lokalnom groblju u Suhači kod Livna. Zbog monstruoznog zločina u tom gradu juče je proglašen dan žalosti.

Debeo dosije

Ante Niče livanjskoj policiji poznat je kao višestruki prestupnik. Prvi put u policijski dosije zaveden je 2001. godine. Sumnjičen je za desetine krivičnih djela kao što su krađe, posjedovanje droge i porodično nasilje. Prije nekoliko godina počeo je da koristi narkotike, zbog čega je često tukao majku.

Određen jednomjesečni pritvor

Sudija za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić odredio je u utorak poslijepodne 35-godišnjem Anti Niče iz Suhače u opštini Livno pritvor u trajanju od mjesec dana, od 2. novembra do 2. decembra ove godine.

U izjavi za Fenu, Begić je rekao kako je Anti Niče određen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je 30. oktobra 2015. godine u večernjim satima u porodičnoj kući nožem usmrtio svoju 66-godišnju majku L.N. i bratovu suprugu, 44-godišnju S.N., te da je teško povrijedio 46-godišnjeg brata M.N., koji je od posljedica uboda nožem na putu prema KBC Firule u Splitu preminuo.

Kako je kazao Begić, osumnjičeni se tereti za krivična djela ubistva za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina zatvora.

Na ročištu osumnjičeni se nije protivio određivanju pritvora i nije negirao da je počinio spomenuto teško krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana