Viktor Čavić uhapšen nakon višečasovne dramatične potjere: Potegao pištolj da bi izbjegao lisice VIDEO

Nebojša Tomašević
Viktor Čavić uhapšen nakon višečasovne dramatične potjere: Potegao pištolj da bi izbjegao lisice VIDEO

BANjALUKA - Poznati žestoki momak iz Banjaluke Viktor Čavić (45), za kojim se tragalo zbog ugrožavanja sigurnosti, uhapšen je nakon što je izazvao pravi haos na Manjači, gdje je potegao pištolj na policajce i pokušao da ih pregazi automobilom.

Dramatična potjera za njim krenula je u nedjelju nešto iza ponoći, kada su ga policajci uočili u Banjaluci.

- Pošto je za njim bila raspisana potraga zbog sumnje da je prijetio majci djevojke s kojom je u vezi, patrola je krenula prema njemu. Vidjevši policiju, Čavić se dao u bjekstvo i tada je započela višečasovna potjera - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Čavićevo vozilo istog dana locirano oko 2.30 časova u Kolima na Manjači.

- Policija ga je tu sustigla i pokušala da zaustavi. Čim je stao, Čavić je potegao pištolj i zaprijetio policajcima da će ih pobiti. Zatim je vozilom krenuo prema njima kako bi ih pregazio, ali oni su uspjeli da ga izbjegnu, a on je pobjegao. Sa njim je u vozilu bila djevojka D. K, čijoj je majci ranije prijetio - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je nakon bijega efikasnom akcijom policije Čavić pronađen i uhapšen istog dana oko 15 časova u iznajmljenom apartmanu u Mrkonjić Gradu. Prema njegovim riječima, zajedno s njim bila je i D. K, koja je takođe privedena zbog sumnje da mu je pomagala u bijegu i napadu na policiju.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Čavića terete za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a D. K. za pomaganje u izvršenju tog krivičnog djela.

- Policija je 8. septembra pokušala da zaustavi BMW kojim je upravljao V. Č, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu. Prilikom zaustavljanja V. Č. je usmjerio pištolj prema policajcima, prijeteći im, a onda je vozilom pokušao da ih udari, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Osumnjičeni je pronađen istog dana i priveden, kao i D. K, koja je bila s njim u vozilu kada je bježao od policije - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Viktor Čavić ima bogat kriminalni dosije i poznat je po razbojništvima.

On je zbog tog krivičnog djela odležao 30 mjeseci zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Tokom izdržavanja te kazne 2009. godine je izazvao incident kada se, zajedno s još jednim zatvorenikom, iz protesta popeo na krov jednog od paviljona. Optuživan je i za pljačku Nove banke u Loparama, odakle je 2007. godine ukradeno 45.000 KM.

Helikopter

Viktor Čavić je 2016. godine izazvao haos i u Sloveniji i digao na noge tamošnju policiju, koja je za njim tragala helikopterom. Tada je bio osumnjičen za razbojništvo i pokušao je da izbjegne hapšenje napadom na policiju u Ljubljani.

Nakon toga je organizovana velika potjera za njim. U potjernici koju su tada raspisale slovenačke vlasti navodilo se da se radi o opasnoj i naoružanoj osobi, sa znakovima posttraumatskog stresnog sindroma (PTSP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana