Vikend tuča na području Banjaluke: Tukli se u kafani, ispred pekare, ispred pošte...

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Policija u Banjaluci imala je pune ruke posla tokom proteklog vikenda, a razlog su bile čak tri prijavljene tuče.

Igor M. iz Banjaluke uhapšen je nakon što je pijan udario policajca čašom u glavu i razbio mu arkadu, a sve se desilo u poznatom lokalu "Kafana" potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da se sve desilo u nedjelju rano ujutro.

- Nadležnoj policijskoj stanici, prijavljeno je, da je 25. decembra u 02.20 časova u ugostiteljskom objektu u Banjaluci došlo do narušavanja javnog reda i mira, na način da je lice I.M. nakon kraće verbalne rasprave oštećenom licu zadalo udarac čašom u predjelu glave. Usljed toga je oštećeno lice zadobilo tjelesne povrede ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske - navodi se u saopštenju i dodaje da je 20 minuta nakon prijave uhapšen osumnjičeni.
 

Kako se navodi u saopštenju,  nakon privođenja, osumnjičeni I.M. je alkotestiran utvrđeno prisustvo od 2,24 promila alkohola u organizmu.
 

- Osumnjičenom I.M. na teret se stavlja krivično djelo teška tjelesna povreda. Osim toga konobaru navedenog ugostiteljskog objekta je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom. O svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- piše u saopštenju.
 

Osim ove, policija je iste noći zbog tuče intervenisala i u Dragočaju kod Banjaluke gdje su se ispred objekta Pošta Srpske potukle četiri osobe.

Kako saznajemo u tuči su učestvovali Nenad J. Predrag J. Ognjen G. i Stefan B. koji su bili pijani. Kako saznajemo deblji kraj u sukobu izvukli su Nenad i Predrag koji su zadobili povrede.

Kako je saopšteno iz policije, ova tuča im je prijavljena  25. decembra oko 1.30 časova.

- Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je došlo do fizičkog sukoba između četiri lica, N.J., P.J., O.G. i S.B. svi iz Banjaluke. Lica N.J. i P.J. su zadobila tjelesne povrede, te im je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske. Sva lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod lica N.J. utvrđeno 1,22 grama po kilogramu,  kod lica P.J. 0,84 g/kg, kod lica O.G. 1,44 g/kg i kod lica S.B. 1,22 g/kg alkohola u organizmu – stoji u saopštenju.
 

Dodaje se da se istraga u ovom slučaju nastavlja, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka  se izjasnio da se radi o krivičnom djelu učestvovanje u tuči. 

Pored ovog, tokom vikenda zabilježena je i brutalna tuča ispred  jedne pekare u Banjaluci gdje je S.V. nekoliko puta pesnicom u glavu udario jednu osobu i potom mu pošpricao suzavac u oči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana