Vidoviću tri i po godine robije za pokušaj ubistva

Nebojša Tomašević
Vidoviću tri i po godine robije za pokušaj ubistva

BANjALUKA - Zlatko Vidović (43) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na tri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Borisa Zorića kojeg je izbo čakijom.

-Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbu odbrane kao neosnovanu, te potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci- potvrdila je "Glasu" sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Vidoviću je prvostepenom presudom, koja je sada  potvrđena,  izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, kao i čuvanje u Zavodu za psihijatrijsku forenziku na Sokocu.U izrečenu zatvorsku kaznu uračunato vrijeme koje proveo u pritvoru od 16. oktobra 2019. do 16. januara ove godine.

Prema optužnici, na osnovu koje je i osuđen, Vidović je Zorića pokušao da ubije 16. oktobra 2019. godine u svom stanu u banjalučkoj ulici Milana Tepića. Kako je navedeno  u tom dokumentu on je  bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti pod odlučujućim djelovanjem zavisnosti od alkohola i opijata, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,51 do 1,58 promila.

U optužnici stoji da je Vidović nakon svađe prislonio Zorića uz vrata te mu nož prislonio uz tijelo. On je uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik gdje se sapleo i pao, a  Vidović mu je prišao i ubo ga nožem tri puta, nakon čega je njegov brat uspio da mu otme oružje.

Zorić je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog učešća u ubistvu Bruna Rolda. Izrečena mu je kazna ispod zakonskog minimuma jer je krivično djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Presudom je upućen na čuvanje i liječenje od zavisnosti u Zavod za psihijatriju na "Sokocu". Za taj zločin na 15 godina robije osuđen je Rade Drljača koji je zaklao Rolda i zapalio njegovo tijelo. Slobodan Krnetić koji je učestvovao u premlaćivanju Rolda dobio je sedam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana