Vidovićeva se izjasnila o krivici, terete je za sprečavanje dokazivanja

N1
Vidovićeva se izjasnila o krivici, terete je za sprečavanje dokazivanja

U Sudu BiH održano je ročište za izjašnjenje o krivici nakon što je potvrđena optužnica Tužilaštva BiH protiv advokata Vasvije Vidović.

Vidović se izjasnila da nije kriva.

Tužilaštvo BiH Vidović tereti da je počinila karivično djelo sprečavanje dokazivanja. Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza, saopšili su ranije iz Tužilaštva.

Optužnica tereti Vidović da je 18. decembra prošle godine pristupila u službene prostorije Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, gdje ju je pozvao osumnjičeni i uhapšeni Ranko Debevec, tada prvi čovjek Suda BiH, da ga kao advokat zastupa u krivičnom postupku.

– Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protivpravnih radnji, a s ciljem da znatno oteža dokazivanje krivičnih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila je osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu, te ga na taj način sakrije – navodi se u toj optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana