Velika akcija policije, uhapšeno 10 osoba!

ATV
Velika akcija policije, uhapšeno 10 osoba!

Deset osoba uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji ”Roleks” usmjerenoj na procesuiranje više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodnu trgovinu drogom.

Akciju sprovodi MUP Republike Srpske na osnovu razmjene informacija sa Evropolom.

”Akcija se sprovodi u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do poetka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da su po naredbi nadležnih sudova u toku pretresi stambenih i poslovnih objekata, kao i prevoznih sredstava na 24 lokacije u Banjaluci, Foči, Bileći, Laktašima, Drvaru i Kantonu Sarajevo.

”U dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se se sprovodi kriminalistička obrada”, navode u MUP-u Srpske.

Akciju ”Roleks” sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona, piše ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana