Velika akcija policije u migrantskom centru u Blažuju

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva kasno sinoć sprovedena je velika akcija MUP-a Kantona Sarajevo.

U akciji je učestvovao veliki broj policijskih službenika, među kojima su i specijalci, a kako nezvanično saznaje Kliks akcija podrazumijeva totalni pretres čitavog kampa.

RTRS prenosi da je kamp pretersalo čak 150 policajaca.

U pitanju je operativno taktička radnja "racija" šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i radnika Centra.

-Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS vrše pretres osoba, stvari i prostorija s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i radnika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela – rekla je sinoć portparol  MUP-a KS Mersiha Novalić.

Sarajevska policija, IOM, kao i Služba za poslove sa strancima održavaju red u migrantskim kampovima, međutim ti kampovi "žive" na jedan poseban način s obzirom na različitosti migranata, a to do dokazuje i postojanje grupa i njihovih vođa, zbog čega veoma često dolazi do sukoba različitih grupa unutar samog kampa.

Više informacija o rezultatima ove akcije biće poznato  danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana