Velika akcija policije, među osumnjičenima načelnik opštine

Kliks
Velika akcija policije, među osumnjičenima načelnik opštine

SARAJEVO - Policijski službenici nekoliko policijskih agencija su pod nadzorom tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo jutros započeli operativnu akciju u prostorijama opštine Trnovo i još nekoliko lokacija u Sarajevu i na Bjelašnici.

Osumnjičen su načelnik Trnova Ibro Berilo (SDA) i njegova pomoćnica, a kako saznaje portal Kliks, mete akcije su i bivši direktor Sarajevo šuma Nermin Demirović (SDA) i Adis Mulaosmanović, vlasnik kompanije "Lok-Pil d.o.o." i još jedna osoba.

Radi se o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranju novca.

-Po nalogu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, pripadnici SIPA u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i Kancelarijom za borbu protiv korupcije KS, rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva 'Incitat' - saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U toku su pretresi na više lokacija zbog dokumentovanja krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca.

Pretresi se vrše na više od 10 lokacija na području Kantona Sarajevo.

Kako saznaje Kliks, osumnjičene terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja.

Ibro Berilo je prije nekoliko dana hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana